Kookboek Soepp bindt

Het project Soepp bindt gaat over ontmoetingen. Tussen vrouwen die in de hoop op een beter leven naar Alkmaar zijn gekomen en Alkmaarse vrouwen die op zoek zijn naar mooie ontmoetingen en vriendschappen. Acht weken lang kookten ze samen gerechten uit verschillende landen. De verhalen van deze vrouwen en de recepten verschijnen in november in het kookboek Soepp bindt.

Het project

Als Alkmaarse wilde ik graag bijdragen aan dit mooie maatschappelijke project. De geuren die uit de keukens van de vrouwen kwamen wekten mijn nieuwsgierigheid. Ik vroeg me dan ook af: wat is het verhaal achter deze heerlijke gerechten? Welke herinneringen aan hun geboorteland brengen ze met zich mee? En hoe is het om zo’n gerecht opnieuw te maken, maar dan hier in Nederland, samen met vrouwen uit alle windstreken? Tijdens de wekelijkse kookavonden ging ik steeds met een ‘chef-kok’ van de kookavond in gesprek. Dit leverde acht bijzondere gesprekken op, die naast hier en daar een traan, gelukkig vooral veel blijde herinneringen opriepen bij de vrouwen. De interviews worden samen met de heerlijke recepten uit verschillende landen gepubliceerd in het kookboek Soepp bindt.

Het kookboek bestellen?

Het kookboek Soepp bindt verschijnt in november 2017. Zie voor meer informatie en het reserveren van een exemplaar: http://soepp.nl/soepp-bindt/